Begeistring gjennom glede i bevegelse, inspirasjon og glød

20. august 2014
Hovedside : Begeistring gjennom glede i bevegelse, inspirasjon og glød

Begeistring gjennom glede i bevegelse, inspirasjon og glød var hovedparolen da drøyt 60 grunnskolelærere deltok på kurs på Norges Idrettshøgskole 14. august i regi av samarbeidsprosjektet «Idrettsglede i skolen» og NIH.

Det er forbundene i Orientering, Golf, Ski, Friidrett og Svømming som står bak fellestiltaket.

Halldor Skard, kjent som idrettsforsker, pedagog, forfatter, maler og poppin danser, var hyret inn som inspirator til fellesseansen med lærerne. Gjennom ord, bilder og bevegelse fikk de en vitamininnsprøyting rett før skolestart.

Halldor fokuserte på hvordan en skaper et fruktbart mestringsklima i skolen. Unngå køståing, få begeistringen til å blomstre, og la elevene få utfolde seg uten for mange instrukser, var Halldors klare budskap til lærerne. Selv holder mannen som snart runder 70 år seg sprekere enn de fleste med betydelig færre år på baken.   Etter lunsj stod ulike idrettsaktiviteter på programmet, blant annet orientering.

På det årlige NIH-kurset kan lærerene velge mellom friidrett, golf, svømming, orientering og padling, samt mulighet for å ta den årlige livredningsprøven. Innholdet i øktene bestod av i hovedsak av aktivieter og øvelser som er enkle å gjennomføre på skolen og ikke krever mye utstyr.

En liten runde til de ulike aktivitetene og det var ivrige, engasjerte og lærevillige lærere – og mye smil og glede!

Lærerne kan i etterkant av kurset laste ned beskrivelser av mange av øvelsene som ble presentert  fra www.aktivitetsbanken.no .

Bilde_kurs1408